A citrom lehet savanyú, de az Élet nem! | Muffin recept

Citromkrémes muffin

Ez egy citromkrémes-mákos muffin. Saját recept két másik receptből összeboronálva. Először próbáltuk, de írtó jó lett! Hűtve sokkal finomabb, mert úgy a mák íze is jobban érezhető!

Ami pedig a videóban elhangzottakat illeti, elég szűkösre vettük a mondandónkat, de látod, így is 20 perc lett. Erről a témáról a jövőben még biztos, hogy fogunk beszélni, mert a mi kapcsolatunkat nem a pénz alapozta meg, hanem a nyitottság.

Hogy ésszerű határokon belül mindenre legyél nyitott az életben, mert a kedvenc idézetünk szerint „A világ annyi, amennyit megismersz belőle!” – de ezt valószínűleg már mondtuk! =)

Az élet igenis egy habostorta! Ha valamilyen komolyabb döntés előtt állsz, vedd úgy, hogy ez a videó itt és most egy jel neked! A döntés a legtöbbször nagyon nehéz, de vannak dolgok, amiket muszáj megtenni azért, hogy később jobb legyen! Mi az egyik ilyen döntést akkor hoztuk meg, amikor vidékre jöttünk egy víz nélküli házba. Biztosak vagyunk benne, hogy neked sokkal könnyebb döntést kell meghoznod! Ha nekünk ment, neked is menni fog! 😉

Citromkrémes-mákos muffin recept

Amikor nincs minden itthon, abból kell dolgozni, ami van. Meg amit kívánsz… Tom napok óta nyúzott, hogy csináljak citromos sütit, de én a mákot kívántam. Aztán megkérdeztem, két konkrét süti közül melyik legyen, mire a mákosat választotta. Én meg megleptem. A mákos süti közepébe belecsempésztem azt a citromos krémet, amit a másik sütibe olyan nagyon szeret! =)

Hozzávalók a citromkrémes-mákos muffinhoz:

Először a krémet készítsd el, mert annak úgyis hűlnie kell. Mindegy, mert én melegen raktam a tésztába, csak célszerűbb…

A citromkrém hozzávalói és elkészítése:

  • tojás 1 db
  • citrom: 1 db
  • cukor: 5 dkg
  • sütőmargarin: 2,5 dkg

Tedd a tojást a citromlével és a cukorral egy edénybe. Keverd össze és melegítsd fel őket! Amikor már forró, add hozzá a citrom lereszelt héját is! Amikor elkezd sűrűsödni, add hozzá a margarint, majd keverd el benne ezt is! Ha gyengébb puding állagú, akkor már jó!

A mákos muffin hozzávalói és elkészítése:

  • liszt: 2 bögre (2,5 dl-es)
  • mák: 10 dkg
  • cukor: 1 bögre (én ennyivel csináltam, de kevesebb is elég!)
  • sütőpor: 1 zacsi
  • tejföl: 150 g (nagypoharas fele kb.)
  • citrom: 1 db
  • olaj: 1-2 ek
  • tej: 1 dl

Keverd össze a muffin száraz hozzávalóit egy tálban! Ezután add hozzá a többi hozzávalót is! A citromnak a levét és a lereszelt héját is fel kell használni! Egy olyan masszát kell majd kapnod a végén, ami nem folyik!

Adagolj a muffin sütő formáidba egy keveset a tésztából, hogy mindbe jusson! Ha elég formálhatóra sikerült a tészta, akkor csinálj egy kis lyukat a közepében, de ne szúrd át a tészta alját! Ide jöhet a krém! Minden darabba alig egy kávéskanálnyi! Fedd be tésztával a krémet és máris mehet a sütőbe!

Süsd meg a citromkrémes-mákos muffint 180 fokon 15 perc alatt! Ha barnulni kezd a teteje, akkor már kiveheted a sütőből, de azért végezz tűpróbát, mielőtt tálalnád! Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .