A lyukas brikett meséje

Pini Kay fabrikett

Volt egyszer hol nem volt, volt egyszer egy lyukas garas. Telt múlt az idő és a lyukas garas nem ért már egy lyukas garast sem, ezért betemette a föld. A földből fa nőtt, a fából brikett készült. A brikettek között sokféle forma volt, de a legnemesebb briketteket kemény fából faragták! Az üveghegyen is túl élt a Pini Kay család. A lyukas fabrikettek mások voltak, mint a többiek, testükön óriási lyuk tátongott, ezért Hot-Dog brikettnek gúnyolták őket.

A lyukas Pini Kay család legnagyobbik fia egy nap megunta a sértő szavakat, be akarta bizonyítani, hogy ő bizony több egy Hot-Dognál. El is ment szerencsét próbálni. Pechjére aznap zárva volt a casino, „így hát elindult hazafelé, miközben sűrűn hullt a hó, arra gondolt otthon talán akad egy kis ennivaló…” Aznap Hot-Dog volt vacsorára.

A középső brikett bátyja példáját látva szintén kedvet kapott a nagy kalandhoz, így ő is útnak indult, hogy bebizonyítsa a Pini Kay sem kevesebb a többi brikettnél. Mivel egy brikettnek nincs válla, tarisznyáját a hamuba sült pogácsával még azelőtt elveszítette, mielőtt beért volna a Kerekerdőbe. Benne volt az okostelefonja is…

Jancsi és Juliska megtalálták a telefont, de középső brikett úr nem vette fel a telefonját, mert a briketteknek nincs keze. Ment mendegélt brikett úr, mire ráébredt, hogy lába sincsen, ezért kénytelen volt visszafordulni. Hazafelé Pinokkió azzal vígasztalta őt, hogy neki sincsenek igazi végtagjai.

A legkisebb brikett már azelőtt felkerekedett, mielőtt testvére hazaért volna. Ő lóháton érkezett meg Shrek mocsarához, ahol már várták a Hupikék Törpikék. Törpapa megmutatta neki, merre találja a Didergő király palotáját és brikettfiú a törpök kíséretében tovább lovagolt Aprajafalvának határáig. Innen varázsszőnyegen ment tovább, egészen a bejáratig.

Mint minden mesében, ezt a várat is egy sárkány őrizte. Süsü már köszörülte a torkát, amikor hírül kapta, hogy vendég érkezik. Amikor a szőnyeg az öreg király palotájához ért, a brikett óvatosan becsúszott az ablakon. A kockásfülű nyúl mindig rámol, ezért neki jutott a feladat, hogy a brikettet méltó helyére helyezze. A brikett befészkelte magát a kandallóba, Süsü alágyújtott, a Didergő király pedig nem fázott többé.

Senki nem bántotta a sárkányt, a királyé maradt a királyság, a fabrikett pedig bebizonyította, hogy soha senki nem helyezhet bele virslit! Mindenki boldogan élt, amíg meg nem halt…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .