Almafa metszés Fílgúdosan 1. rész | Pizza fáhozszállítással

Alma. Mindennapos, magától értetődő élelmünk. Gyerekkorunkban már-már teher volt, amikor almát kellett enni az édesség helyett, annyira természetes volt, hogy van. Pedig nincs! Még mindig hadilábon állunk a fametszések gondolatával, de ha nem gondozzuk a gyümölcsfákat, akkor függőleges ágakat növesztenek, hogy törekedjenek az ég felé.

A függőleges ágakon túl sok ág keresztbe-kasul nő a fán, ami elméletileg nem jó a termésnek, hiszen ezek a „keresztutak” marasztalják majd a kártevőket. Ha ugyanis az ágak egymás útját keresztezik, a különböző bogarak nászutas lakosztályként tekintenek az almafára és a különös tervezésű búvóhelyekre, amiket ezek az ágak biztosítanak.

A csodálatos panorámával rendelkező, kétágyas szobák felújítását ezennel megkezdtük. A munkálatok ideje alatt luxuszállodánk zavartalanul üzemel – mondhatnánk, de mi ilyet nem mondtunk. Vendégeink nyugalmáról senki sem gondoskodik. Így lesznek nyáron egészséges, kártevő és vegyszer mentes almáink, amit remélhetőleg az időjárás sem fog megtizedelni. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .