Előkészületben 2021/1

Videó témáink kifogyhatatlanok, több tucat van mindig a fejünkben, amit hol ide írtunk fel, hol oda, amíg rá nem jöttünk, hogy jegyzeteink méltó helye nem papírfecniken, hanem a saját weboldalunkon…

Tavaszi rizs bodzavirággal

Egyszerűen csak ebéd abból, ami van. Hagyma, paprika, pritamin paprika, borsó és bodza rízzsel. A színek mindig jókedvre derítenek! A virágzás mindenkit jó érzéssel tölt el. A naplemente is. Ha egy zöldséges rizst eszel és kipróbálsz hozzá valami újat, az is! Próbáld ki magadon! Nem (csak) az íz a lényeg, hanem az étel látványa is!

Macskasétáltatás

Az illegálisan hozzánk betelepedett macskák már felnőttek. Reggel és a nap folyamán alig találkozunk, nagyjából este jönnek csak "haza", de fogalmunk sincs hol alszanak, az is lehet, hogy máshol. Néhány napja a mama is meglátogatott, aztán megint eltűnt...

Fűszerek a kertben és a tányéron

Soha nem szabad alulértékelni a fűszereket, mert sokszor húzza ki az embert a szószból! Akár legénylakásról van szó, akár nehéz anyagi körülményekről, esetleg az olyan monoton hétköznapokról, amikor az embernek semmi kedve sorban állni az élemiszerboltban, néhány fűszerrel valósággal varázsolni lehet!

Kék színű szibériai mézbogyó

A kék és zöld szín együtt az egyik legszebb színkombináció. A zöld a dús növényzet, a kék a folyók és tengerek színe. De maradjunk a növényeknél. Van annál szebb, mint amikor az erdőben kikandikál egy-egy szem málna, ribizli, vagy más piros bogyó a bokrok levelei közül? Képzeld el, hogy ugyanez a bokor a kertedben van!

Félelmetes vérseregélyek a védtelen cseresznyefán

Seregélyek, macskák, gyomok. Mindenkinek megvan, hogy mitől pöccen be, de valójában egészen addig áldozatok vagyunk, amíg a békére és a saját nyugalmunkra való törekvés helyett újabb és újabb okot találunk az idegességre.

Mit tegyél, ha lódarázs látogat meg az otthonodban?

Gyilkos méhek, vírusterjesztő macskák, kiírthatatlan gyomok... Rengeteg olvasnivaló akad az interneten és emberek tömegei esnek egymás torkának olyan érvelésekkel, amik nem a saját tapasztalataikon alapulnak. Mindig akard tudni, hogy mi az igazság, mert ha minden élőlényt kiírtunk magunk körül, azzal magunk alatt vágjuk a fát!

Pin It on Pinterest