Birkaterelés szokatlan módon | XXI. századi pásztor

Nézd el nekünk, hogy kissé keverjük a fogalmakat. Nem teljesen vagyunk képben a juhász és a pásztor közti különbséggel, ahogy elsőre talán az sem egyértelmű, hogy mi a juh és mi a birka. Ilyen állatokat eddig csak az állatkertben és a fővárosi emberkertben láttunk.

Szóval régen a mesékben kint, a mezőn a pásztor legeltette a nyáját egy szalmaszállal a szájában. A tarisznyájában hamuba sült pogácsa, vagy szalonna volt, meg egy falat kenyér. Ez volt az elképzelésünk a pásztorokról, de rá kellett jönnünk, hogy álomvilágban élünk!

Manapság a pásztor autóban ülve tereli a birkákat, illetve ott vannak még a kutyák segítségnek. Ebben az esetben ha volt is kutya, akkor a hátsó ülésen ült, mert mi nem találkoztunk vele. Bezzeg pár éve Beigli a saját négy lábán olyan büszkén terelte a birkákat be a karámba. Igaz, póráz volt rajta és a birkák rá se bagóztak, de nem akartuk elrontani az örömét! =D

https://youtu.be/oS4IlOaWgzw

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .