Cseresznyés palacsinta (recept)

Cseresznyés palacsinta

Ha sok a gyümölcs és nem akarod, hogy kárba vesszen, megpróbálod feldolgozni. A meggy gyakran tűnik fel befőttként, vagy egy-egy sütiben, de mi a helyzet a cseresznyével?! Nem a cseresznyés palacsinta az első, ami az eszedbe jut róla, igaz?

Szeretünk kísérletezgetni. Amikor sok terméssel lep meg minket a természet, lekvárt készítünk, vagy próbálunk kitalálni valami egészen újat. Ehhez nagyon jó kiegészítő többek között a levendula. Most Thomas mennyei cseresznye turmix találmányát akartuk ehető formában is elkészíteni, ezért ki kellett találnunk, hogyan sűrűsítsük be az iható turmixot. Szeretjük a zabpelyhet, ezért nem sokáig kerestük a választ, így készült el a palacsintába tölthető cseresznye massza.

A cseresznyés palacsinta töltelék hozzávalói:

  • cseresznye: 250 g (magozott)
  • zabpehely: 6 ek
  • cukor: 1 kk
  • fahéj: fél kk

Az egészet botmixerrel kell összekeverni, majd állni hagyni kb. 5 percet, hogy a zab megszívja magát a cseresznye levével, vagyis kicsit besűrűsödjön a massza. …hogy mennyi cukrot raksz bele a „krémbe”, az a gyümölcstől és az ízlésedtől is függ, de ha úgy adódik, a cukor pótolható mézzel is!

Kár volt lefényképezni. Lécci valaki csináljon egy adagot nekünk! 😀

A cseresznyetöltelék állaga lekvárszerű lesz, és nagyon finom, ahogy a fahéj megbolondítja az ízét! Ha ízlik a massza, feltétlenül próbáld ki Thomas cseresznyeturmixát is! A gyümölcs magját se dobd a szemétbe, mert az egész család számára hasznos dolgokat lehet belőlük készíteni! Ha érdekel, hogy mit, itt írtunk a cseresznyemagról.

Cseresznye ákom-bákom a cseresznyefa alatt

A mi masszánk korai cseresznyéből készült. A cseresznye fajtákról itt találsz további információt. Reméljük, tudtunk újat mondani! Mi most csak a cseresznye krém hozzávalóit szerettük volna megosztani veled, de ha az is érdekel, milyen a tökéletes palacsinta recept, arról ebben a videóban beszéltünk.

Ha bejön, akkor ugyanezt készítheted meggyes-mákos verzióban is. A mákos verziót mi még nem próbáltuk, de ha te kipróbáltad, örömmel vennénk a véleményed!

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .