Első közös tengerparti nyaralásunk, amikor megloptak a tengerparton (Képekkel)

Az ezredforduló környékén történt, hogy életünkben először jutottunk el a tengerpartra. Emlékezetesre sikerült, mert az első napokban ellopták a pénzünket és az összes okmányunkat. Mit kell tenni ilyenkor? Nyomás a rendőrségre, azután ki kellett állíttatni egy papírt a határátlépéshez, ami a hazautazáshoz volt szükséges. (Ez egy hosszú és macerás folyamat, a történtek után nem ez hozza meg az ember jókedvét!)

A videóban a régi fényképeket nézve meséljük el, hogyan történt. Azóta sok minden változott. Az Internettel nagyban megkönnyebültek a külföldre utazáshoz szükséges ügyintézések, az EU-n belül pl. több országba már személyi igazolvány is elegendő az utazáshoz.

A történtek ellenére nem ment el a kedvünk az utazástól, sőt! Azóta több helyen is voltunk és soha semmi probléma nem történt. Csak annyi a titok, hogy elővigyázatosnak kell lenni. Sajnos mindenre nem lehet felkészülni, de amivel meg lehet előzni a bajt, azt érdemes igénybe venni. Érdemes arra is odafigyelni, hogy milyen biztosítást választasz, mert vannak olyan szolgáltatások, amiket az alap biztosítások nem foglalnak magukba.

Szerencsére ma már minden szempontból könnyebb az ügyintézés, sok cégnél #utasbiztosítás is online köthető, ill. egyes esetekben az EU TB kártya is segítséget jelenthet. Bárhová utazol is, az okmányaid mindig legyenek nálad és soha semmit ne tarts egy helyen!

Kommentben várjuk a hasonló sztorikat! Írd meg nekünk, hogyan oldódott meg a dolog! Ez sokunk számára érdekes és hasznos információ lehet! Köszönjük! =)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest