Fabrikett változások

Égő RUF fabrikett

Fabrikett változások alatt azt értjük, hogy az eddigiekkel ellentétben a webshopokban olyan információk jelentek meg a brikettekről, amik eddig nem voltak feltüntetve.

A brikettes webáruházak úgy nőnek ki a földből, mint a gomba. Így van ez a tűzifa kínálat területén is, napról napra nyílnak meg az új webshopok. Habár a vírus elképzelhető, hogy visszaszorítja, vagy legalábbis megváltoztatja ezt a nagy brikett hajrát, közben tél van és nem mindegy, hogy mivel fűt az ember…

Azt sem árt tudni, hogy ha jó fűtőanyagot választasz, előfordulhat, hogy túlfűtöd a lakást, vagy a helyiséget. Ezen tűzifa esetén a fahasogatással lehet segíteni, brikett esetén viszont más a helyzet! A neked szükséges tüzelőanyagot és a szükséges mennyiséget sajnos magadnak kell kitapasztalnod.

Ha legalább kétféle tüzelőanyag van otthon, az a legbiztosabb, de ez nem jelenti azt, hogy össze kéne vásárolni mindenféle méregdrága marketinget, sőt! A túlságosan jól hangzó akcióktól is óva intünk mindenkit! Ha van egy már bevált tüzelőanyagod, vegyél mellé próbaképpen egy-két csomaggal abból, ami érdekel és próbáld ki úgy is, hogy a kettőt kombinálod!

A puha fából készült brikettek hátránya, hogy kisebb a hőértékük, előnyük azonban, hogy szükség esetén el lehet őket törni. Ez azért jöhet jól, mert a bevált tüzelőanyag mellé kisebb darab is berakható, így könnyebb szabályozni a hőmérsékletet. Soha ne felejtsd el, hogy

A tűzifa lángol, a brikett izzik

vagyis a begyújtás száraz tűzifával könnyebb, a brikettet a már égő fára célszerű ráhelyezni. A legnagyobb és hirtelen meleget a lángok adják, de mivel azok nem tartósak, az igazi fűtés nem ebből nyerhető. A hosszantartó, jó hőérzetet az izzó fa, vagy izzó brikett nyújtja, amikor a lángok már elaludtak, vagy alig égnek. Az izzó anyagra helyezett tüzelőanyag már hamar begyullad.

A fentiek miatt célszerű mindig több lábon állni és próbálgatni egyik-másik fűtőanyagot, de sokat csak abból vegyél, ami már bevált! Ha pedig abszolút kezdő vagy, akkor mindig a múltból táplálkozz és ne hallgass az okoskodókra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .