Hogyan előzd meg, hogy használat közben menjen tönkre a sütőd?

Rakott krumpli

Hogyan lehet elkerülni, hogy rakottkrumpli készítés közben tönkremenjen a sütő? Sehogy! Sajnos erre nincs megoldás, hiszen bármi bármikor elromolhat. De akkor mi lesz a félkész kajával?

A több lábon állást nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az hogy az ember egyen és ne fázzon, a két legfontosabb dolog az életben. Sajnos mindkettőhöz pénz szükséges, csak nagyon kevesen képesek 100%-ban önfenntartó életmódot élni, az internet korában aligha tudsz teljes mértékben független maradni, mégis van egy-két apróság, amivel megkönnyítheted magadnak az olyan helyzeteket, amikor más már rég rohanna segítségért.

Beépített tűzhely után nincs sütő a házban?!

Sokunk gyermekkorában a sütés-főzés városi panellakásban, gáztűzhelyen történt. A legtöbben ma is gáztűzhelyet, de legalábbis beépített tűzhelyet használnak a háztartásukban. Az első vidéken töltött éveink úgy teltek el, hogy egyáltalán nem volt sütő a házban. Tűzhely is csak rezsó volt átmeneti megoldásként, hiszen nyáron egy üdülőházban odakint a kertben is lehet sütögetni.

A sütő nagyon hiányzott, de volt cserépkályha, ami tulajdonképpen majdnem kemence, ezért pl. kenyér sütésre is alkalmas.

Amikor a fűtés meg van oldva, de nincs sütő a házban.

Süteményt soha nem sütöttünk ebben a formában, ha sütit akartunk, akkoriban a cukrászdát választottuk. Minden serpenyős sütést fazékban oldottunk meg, a találékonyság ma is a legjobb barátunk. A főzés a két platnis rezsón zajlott, de sajnos az egyszercsak megadta magát.

Elektromos rezsó helyett indukciós főzőlap

Ez alatt a pár év alatt megtanultunk különbséget tenni a számunkra abszolút felesleges háztartási gépek (olajsütő, gofrisütő, beépített sütő, stb.) és a praktikus háztartási gépek között. Ez utóbbi volt többek között a két platnis elektromos rezsó helyett megvásárolt egy „platnis” indukciós főzőlap, amit máig használunk.

Az első sütőnk kiválasztásakor már befolyásolt a főzőlap praktikus hordozhatósága. Már a sütőt se akartuk beépíteni, hisz mi van, ha épp a kertben, vagy a hálószobában akarunk kolbászt sütni?! Igen, ez viccesen hangzik, mégis olyan korlátokat bont le az ember gondolatában, amitől sokkal szabadabbnak érzi magát és ez nagyon jó érzés!

Vidéken ráadásul…

A hordozható háztartási gépek sokkal kisebb helyet foglalnak, bárhol használhatók, miközben az áruk töredéke a nagy beépíthető tűzhelyek árának. Az alábbi felvételen az első közös sütőnknek állítunk emléket, ami rakottkrumpli sütés közben ment tönkre. Arról beszélünk, hogyan előzheted meg, hogy ilyen helyzetben ki kelljen dobni a kaját.

Vidéken más lehetőség is adott, társasházban pedig legvégső esetben a szomszédod segítségét is kérheted, de akkor számolnod kell egy fejadaggal, sőt! Velünk egyszer még ismerkedésünk tájékán megtörtént, hogy a szomszédnak tönkrement a hűtője, ezért ránk bízott egy fazéknyi töltöttkáposztát. Akkoriban a nagyszüleink is gyakran leptek meg főtt étellel. Thomas nem tudott a káposztáról, így hát a káposzta egyszercsak szőrén-szálán eltűnt. Gondolhatod, milyen kínos volt… =D

A szomszédainkkal jóban voltunk és nem vette zokon a történteket, de a házban szájról szájra járt a „káposztás fiú” története, amin mi is nagyokat derültünk.

Te jártál már úgy, hogy sütés, vagy főzés közben ment tönkre a tűzhelyed? Esetleg a mosógépben volt a ruha, amikor az bemondta az unalmast? Ha te is kerültél már ilyen helyzetbe, hogyan oldottad meg?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .