Hogyan és hol tároljuk a tűzifát a házban? | Tűzifa Jenga

Butaságnak tűnhet, de a fatüzelés nem olyan egyszerű, mint ahogy azt mindenki elképzeli! A fűtés eredményessége az apró részletekben rejlik! A jó tűzifa legfontosabb alapszabálya, hogy száraz legyen. Korábban már felsoroltuk, mire van szükség ahhoz, hogy a tűzifánk száraz legyen, íme az utolsó lépés a száraz tűzifához vezető úthoz.

Nekünk pestiként eszünkbe sem jutott, hogy a tüzelőanyag tárolása is fontos része a fűtésnek. Elsősorban az érdekelt, hogy mennyi tűzifára lesz szükségünk egy fűtésszezonra és kétségbeesve szereztünk be a szomszédoktól is mindenféle feleslegessé vált gallyat. Felesleges volt, mert a jó fatüzelés titka nem a mérhetetlen mennyiségű tűzifa, hanem a megfelelően tárolt, száraz tűzifa.

Ehhez azonban egy kicsit „babusgatni” kell a tűzifát. Bármilyen meglepő, mégis olyan apróságok is számítanak, mint a felvételben elhangzottak. Főleg akkor van erre szükség, ha nehezen tudod begyújtani, mert a tűzifa friss vágású, azaz vizes. Ne aggódj, senki nem születik úgy, hogy tudja, hogy kell ezt csinálni! Mi 5 év alatt tanultuk meg a fatüzelés fortélyait, legalábbis a jelenlegi körülményeinkhez mérten.

Neked könnyebb lesz a dolgod, mert segítünk! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .