Így bontja le a tetőt az óriáshangya | Tetőbontás ácshangya módra tutorial

Faházban lakók figyelem! Mindenkinek megvannak a maga kis gonosztevői a kertben. Ki a vakonddal küzdd egy életen át, ki az egeret szeretné kizárni a házából, míg mások a darazsaktól félnek. Az óriáshangya nem sokszor kerül szóba, pedig egy ilyen hadsereg nem akármilyen rombolásra képes!

A Pestis, a Malária, a Lyme-kór, stb. óta tudjuk, hogy a legapróbb lények okozzák a legnagyobb bajokat a világban. (Említhetnénk a baktériumokat is, de az egy másik téma.) Amíg sokan az ártalmatlan poloskákat és katicabogarakat hajkurásszák, nem is sejtik, hogy az óriáshangya mekkora kárt tesz az othtonukban…

Érthető, ha egy-egy kósza hangya nem kap akkora figyelmet, mint a csapatban érkező poloskák, hiszen régen a hangya a mesében is pozitív szerepet kapott, mint mindig dolgozó, szorgos teremtmény. Csakhogy a mese nem az óriáshangyákról szólt ezért a kis hangya nem tévesztendő össze a nagy hangyával!

Az #óriáshangya, más néven #lóhangya, vagy #ácshangya kisebb fajtársához hasonlóan egy életen át az élelmet gyűjti télire, csakhogy ő a fejed felett teszi mindezt. A faházak tartó-, ill. tetőszerkezetének fagerendáit rágják szét, amiben egy egész lakóparkot alakítanak ki maguknak ingyenes parkolóval és bevásárlóközponttal.

Aktuális kisfilmünkben a faodvasító lóhangyáról beszélünk és megmutatjuk, mennyire kell komolyan venni a jelenlétét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .