Így spórolunk mi: vasalás karba tett kézzel

Vannak olyan dolgok, amiket belénk neveltek és mi nem tudjuk nélküle, vagy legalábbis másképp elképzelni az életünket. Ilyen például a mosás és a vasalás. Pesten százezer forintos automata mosógéppel mostunk, ami akkor jó volt úgy, de itt a víz híján nem tudunk ilyen mosógépet használni, így csak a keréktárcsás mosógép áll rendelkezésünkre, ami ugyanúgy elvégzi a dolgát, mint a mosógép.

A ruhák vasalása is egy családon belül örökölt szokás, ami nagyon szép emlékeket idéz, de a mi életünkből a vasalás már kiszorult. A világ úgy felgyorsult, hogy nincs az a munka, ami mellett mindenre elég idő marad. Ki ezt nem tudja a szabadidejéből kiszorítani, ki azt. Nekünk a vasalás az egyike ezeknek.

A régről hozott szokások valójában mindenkit kelepcébe csalnak. Megtanuljuk a folteltávolítás fortélyait, megpuhítjuk és illatossá varázsoljuk a mosott ruháinkat és szigorúan ehhez tartjuk magunkat, miközben nem vesszük észre, hogy mindez újra és újra csak a megfelelni akarást kényszeríti ki belőlünk. …Mert mit szólnak mások, ha a szokásosnál gyűröttebb a ruhánk, nem makulátlanul fehér a lepedőnk, vagy épp mi nem dőltünk be a környezetszennyező illatgyöngyöknek?!

Természetesen mi is szerettük a gondoskodást, amikor édesanyáink vasalták a ruháinkat és mi is szeretjük, ha jó illata van egy ruhának, de más, egyszerűbb módja is van annak, hogy a kimosott ruhákat megpuhítsuk, vagy illatosítsuk! Akár a kertben teregeted ki a ruhákat, akár a fűtőtest fölött szárítod meg őket, plusz vegyszerek és vasalás nélkül is ugyanúgy puha ruhát lehet varázsolni még a kézzel kicsavart mosott ruhákból is!

Persze ami a spórolást illeti, egyetlen vegyszer éves költségéből természetesen nem lehet nyaralni menni, de ha csak néhány nélkülözhető szokásodat képes vagy egy évig nélkülözni, akár a tengerpartra is eljuthatsz! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .