Isteni cseresznye töltelék palacsintába (recept)

Thomas turmix találmányát akartuk ehető formában is elkészíteni, ezért ki kellett találnunk, hogyan sűrűsítsük be a cseresznyeturmixot. Mivel imádjuk a zabpelyhet, nem sokáig kerestük a választ, így készült el a laktató cseresznye töltelék palacsintába.

Mi most csak a cseresznye töltelék hozzávalóit szerettük volna megosztani veled, de ha az is érdekel, milyen a tökéletes palacsinta recept, arról ebben a videóban beszéltünk:

Visszatérve a cseresznye töltelékre: a gyümölcstől és az ízlésedtől is függ, hogy mennyi cukrot raksz bele a „krémbe”, de ha úgy adódik, a cukor pótolható mézzel is!

A cseresznyés-zabos palacsinta töltelék hozzávalói:

  • cseresznye: 250 g (magozott)
  • zabpehely: 6 ek
  • cukor: 1 kk
  • fahéj: fél kk

Az egészet botmixerrel kell összekeverni, majd állni hagyni kb. 5 percet, hogy a zab megszívja magát a nedvességgel, vagyis kicsit besűrűsödjön a cseresznyetöltelékünk.

Kár volt lefényképezni. Most álmodozhatok róla a legközelebbi készítésig

A cseresznyetöltelék állaga lekvárszerű lesz, és nagyon finom, ahogy a fahéj megbolondítja az ízét! A palacsinta egyébként cseresznye lekvárral is finom, de a fenti palacsinta töltelékhez hasonló ízű cseresznyeturmixot is lehet készíteni.

A cseresznye magját se dobd a szemétbe, mert az egész család számára hasznos dolgokat lehet belőlük készíteni! Ha érdekel, hogy mit, itt írtunk a cseresznyemagról.

Ha bejön, akkor ugyanezt készítheted meggyes-mákos verzióban is. A mákos verziót mi még nem próbáltuk, de akinek volt mersze és kipróbálta, örömmel vennénk a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest