Thomas turmix találmányát akartuk ehető formában is elkészíteni, ezért ki kellett találnunk, hogyan sűrűsítsük be a cseresznyeturmixot. Mivel imádjuk a zabpelyhet, nem sokáig kerestük a választ, így készült el a laktató cseresznye töltelék palacsintába.
Mi most csak a cseresznye töltelék hozzávalóit szerettük volna megosztani veled, de ha az is érdekel, milyen a tökéletes palacsinta recept, arról ebben a videóban beszéltünk:
Visszatérve a cseresznye töltelékre: a gyümölcstől és az ízlésedtől is függ, hogy mennyi cukrot raksz bele a „krémbe”, de ha úgy adódik, a cukor pótolható mézzel is!
A cseresznyés-zabos palacsinta töltelék hozzávalói:
- cseresznye: 250 g (magozott)
- zabpehely: 6 ek
- cukor: 1 kk
- fahéj: fél kk
Az egészet botmixerrel kell összekeverni, majd állni hagyni kb. 5 percet, hogy a zab megszívja magát a nedvességgel, vagyis kicsit besűrűsödjön a cseresznyetöltelékünk.

A cseresznyetöltelék állaga lekvárszerű lesz, és nagyon finom, ahogy a fahéj megbolondítja az ízét! A palacsinta egyébként cseresznye lekvárral is finom, de a fenti palacsinta töltelékhez hasonló ízű cseresznyeturmixot is lehet készíteni.
A cseresznye magját se dobd a szemétbe, mert az egész család számára hasznos dolgokat lehet belőlük készíteni! Ha érdekel, hogy mit, itt írtunk a cseresznyemagról.
Ha bejön, akkor ugyanezt készítheted meggyes-mákos verzióban is. A mákos verziót mi még nem próbáltuk, de akinek volt mersze és kipróbálta, örömmel vennénk a véleményét!