Japán futólonc az út széléről | Örökbefogadott növény

Fehér virágok

Ami a virágokat illeti, az angyaltrombita, #futólonc, levendula, hibiszkusz, sárga rózsa és murvafürt közül már csak a két utolsó hiányzik, minden egyébbel kísérletezgettünk már. A futólonc nagyon meglepett, mert zokszó nélkül gyökeret eresztett, épp csak azt nem mondta, hogy „köszönöm”.

Ő egy megmetszett bokorról származik, aminek az ágai a földön hevertek. A loncot vetőmagról már próbáltuk elültetni, de az Ebayen rendelt magok nem akartak kibújni. Ez az ág, vagy inkább vessző csak pár hetes/hónapos és máris belakta a budi hátulját annak rendje-módja szerint.

Az illata isteni, ezért biztos, hogy fogunk még máshová is telepíteni a kertben, csak megvárjuk, hogy nőjön egy kicsit. Ha igazán finom, bódító illatú cserjét szeretnél a kertbe, a loncot feltétlenül próbáld ki! Mivel futónövény, ezért kerítés fefuttatására is alkalmas a leírások szerint és ha minden igaz, akkor örökzöld!

Elvileg nem túl igényes növény, sok helyen látjuk a környéken, úgyhogy a korlátozott öntözési lehetőség ellenére talán nálunk is megmarad! A virágok annak ellenére, hogy fehér színűként nyílnak ki, másnap, mielőtt elvirágoznának, vagy elhervadnának, sárga színűek lesznek. Alig várjuk, hogy a egy egész zuhatagnyi legyen belőlük, azt szeretnénk, ha felfutna a budira… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .