Karácsonyfa tortúra: idén nem lesz fenyőfánk?!

Mindenkinek mást jelent a #Karácsony. Ez az ünnep egy nyughatatlannak tűnő, lila ködbe burkolózó utcai rajzás, ami minden év decemberében a fenyőfa illatára és fényére kiéhezve keres magának otthont. A zöld fenyőt körbeülők békés társaságában a karácsony végre téli álomra hajthatja a fejét, hogy a jövő évi rajzáskor újult erővel kezdődhessen minden elölről.

De bármilyen szépen hangzik is mindez, a rajzás egy verseny. Versenyfutás az idővel, megfeleléskényszer, stressz és összességében egy megmérettetés, hogy vajon eleget tudunk-e tenni mindenki vágyainak és igényeinek. A versenyeknek ára van. Sokan megsérülnek, kudarcot vallanak, kiesnek a játékból, de legalábbis előnyt veszítenek.

A versenyszellem sajnos türelmetlenné, ingerültté, mitöbb rosszindulatúvá teszi az embereket. Mindenki azt szeretné, ha ő lenne a kiválasztott és a karácsony az ő otthonának békéjét hozza el. Ezért a zember bármire hajlandó. Félrelök, félreinformál, veszekszik és hazudik is akár. A karácsony nem szereti a hazúg embereket, hisz mindvégig a számára megfelelő, a békét megteremtő otthont keresi, ahol megpihenhet.

Mindannyian tudjuk, hogy nem létezik a télapó, a karácsonyban mégis mindenki hinni akar. Csakhogy a karácsony mi magunk vagyunk! Ha mindent megteszünk azért, hogy a másik eltaposásával nyerjünk versenyt, a karácsony a „veszteseknél” fog otthonra lelni. De vajon tényleg ők ennek az ünnepnek a vesztesei?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .