Kert vlog: förtelmes, de mi szeretjük

Ez a kert a természeté. Mi segítünk neki, ha szomjas, cserébe mi is kérünk a gyümölcséből. Nem veszünk el tőle, hanem visszaadjuk, ami az övé. Nem fuldoklunk az égetett avar füstjétől, felhasználjuk a leveleket. Nem permetezünk, hiszen a városból azért jöttünk el, hogy friss levegőn lehessünk.

Soha nem lesz makulátlan zöld gyepünk, mert szeretjük a vadvirágokat, a méhecskéket, a pillangókat és még sorolhatnánk. Bár sok mindent olvastunk a neten, mégis úgy gondoljuk, hogy az élővilág nem kártevő, csak élni akar. Igyekszünk a lehető legkevesebbet elvenni a természettől és a lehető legkevésbé manipulálni.

Óriási dolog lenne, ha önnfenntartónak mondhatnánk magunkat, de sajnos ez nem igaz. Ahogy időnk engedni, tanuljuk a környezetünket, megpróbáljuk megtanulni, hogy az aszfalton túl is van élet. Sosem leszünk profi kertészek, mert így érezzük jól magunkat: a természetben. Nem szántóföldön, nem díszkertben, hanem a természetben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .