Kijárási korlátozás 2020. március 28-tól | Utolsó előtti óraátállítás március 29-én

Röviddel ezelőtt lépett életbe a kijárási korlátozás, amelyet 2020. március 28-tól vezettek be az országban. Nekünk ez nem sok változást fog jelenteni, hiszen közel 20. napja nem mozdultunk ki itthonról, kizárólag ivóvízért. A kúthoz vezető úton nem találkoztunk és nem beszéltünk senkivel. Március 10. óta még élelmiszerboltban sem jártunk (Köszönjük szépen a házhozszállító élelmiszerboltoknak a munkáját!)

A kijárási korlátozások a neten olvasható információk szerint továbbra sem korlátoznak senkit abban, hogy az élelmiszert megvásárolhassa, ill. egyéb fontos és szükséges teendőit elvégezze, de erről pontos információk a kijárási korlátozásról szóló rendeletben olvashatók. (Lsd. lent!) Ha mindannyian betartjuk ezeket a szabályokat, akkor előbb-utóbb ismét mi leszünk a bolygó koronázatlan királyai!

Majdnem egy időben két történelmi eseményen is átesünk, a kijárási tilalom szinte mindannyiunk számára ismeretlen, közös életünkben nem történt még hasonló, de az óraátállítás viszont 1916 óta létezik, vagyis amióta élünk, mindig is volt. Az óraátállítás bevezetésének oka az energiagazdálkodás volt, végleges megszüntetését pedig 2021-re tervezik, okát pedig az enegriagazdálkodás módjának megváltozásával magyarázzák.

A mi életünk sok mérföldkövet tartalmaz. 89-ben megéltük a rendszerváltást, a 90-es években az Internet bevezetését. Következett az ezredforduló, most pedig a 2020-at írunk és egy világjárvány is befészkelte magát a listába. Szeretnénk, ha a következő pont az lenne:

„2020 – Az emberiség történetében soha nem volt még példa ilyen világméretű összefogásra, aminek eredményeként közös erőfeszítéssel győztünk le egy világjárványt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .