Kirepültek a kiscicák a fészekből

Fekete cica

Ahogy az várható volt, a kis újdonsütik elhagyták a bázist. Sajnos rossz időpontot választottak, egy kutya állta az útjukat…

Habár a macska család néhány napja itt hagyott minket, nem mentek messzire. Olyan helyre költöztek, ahol szívesen fogadták valamennyiüket. Két teljes napot töltöttek a szomszédban, amikor az új bázisra átmenetileg egy kutya érkezett. Így történt, hogy a sors visszaterelte a kicsiket hozzánk.

Az eb érkezése a mamát olyan váratlanul érte, hogy ijedtében a fa tetején kötött ki. A kiscicák visszakerültek hozzánk, másnap reggel pedig minden ott folytatódott, ahol két nappal azelőtt befejeződött. Gülüke azonban sajnos nincs már velünk. Az alábbi felvétel után egy reggel holtan találtuk őt a kicsik alvóhelyén.

Teltek múltak a napok és a cicák mindegyike már vadászik. Voltak már szomszédolni itt-ott, de aludni mindig visszatérnek. Ugyanez a folyamat néhány éve is lezajlott, Töpszli és a többiek ugyanígy felnőttek és kirepültek, ezért arra számítunk, hogy nem fog ez másképp történni most sem.

Számunkra továbbra is a csodával egyenértékű az az anyaösztön, amivel a mama cica Íti neveli a kölykeit. Hogy mivel etette őket, azt itt már mutattuk. Ezen kívül nap mint nap láttuk, ahogy feltétel nélkül ápolja és tisztogatja, valamint edzésben tartja őket. A sok hancúr, fogócska és bújócska ideje alatt megerősödnek és felkészülnek a nagy betűs életre és a felnőttkorra, ami sajnos már közel sem ilyen felhőtlen…

Neked volt már alkalmad kívülről szemlélni valamilyen állat felcseperedését? Ha van hasonló sztorid egy madárfiókáról, vagy bármi másról, írd meg nekünk kommentben!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .