Leégett étel tisztítása az edény aljából súrolás nélkül

Mosogatószivacs

Rég volt már, hogy a mosogatáshoz erőre volt szükség. Manapság semmit sem kell súrolni, anélkül is alapos a mosogatás. Ha mégis leég az étel, kétféle megoldással lehet elkerülni a súrolást.

A nyolcvanas, kilencvenes évekből élénken emlékszem egy olyan reklámra, aminek narrátorai arról áradoztak, hogy a hirdetett “csodaszer” mennyivel hatékonyabb a súrolással szemben. Közben az akkori közértekben már lehetett kapni fém mosogatószivacsot, ami nagyban megkönnyítette a mosogatást. Most is kiráz a hideg, ha rá gondolok! Rengetegféle súrolószer volt forgalomban, a háziasszonyok pedig csak súroltak és súroltak, mert ezt látták a tévében.

Unikornis bevonatú edények és az igazi csodaszer

A régi klasszikus zománcozott edények már a múlté. Mára megszámlálhatatlanságig bővült a kínálat úgy a mosogatószerekből, mint az edényekből. Csakhogy időközben az iparosodás és az illúziókeltés elválaszthatatlan jóbarátok lettek, így a fogyasztó társadalomnak nem célja a minőség, ha van amiből sokkal többet is el lehet adni. Ne hagyd magad az élményvásárlás kelepcéjébe csalni!

A szódabikarbóna hatékonysága nem legenda

Ha odaégett az étel, egyszerűen csak áztasd be az edényt egy kis időre. Utána már a sima mosogatószivacs segítségével is feljön, ami leégett. De! Ha nem válik be ez a kézenfekvő, környezetbarát és gazdaságos módszer, akkor jó ha tartasz otthon szódabikarbónát, mert a szódabikarbóna nem csak az aktuálisan odaégett ételt szedi fel az edény aljáról, hanem az elszíneződést is! Semmit sem kell súrolni, csak hintsd rá a szódabikarbónát az edény aljára és néhány perc múlva minden kijön az edényből, ami nem odavaló!

Tudtad? A szódabikarbóna jó szagtalanító! Segítségével a dohszag is 100%-osan eltűnik a ruhából! Legyen otthon szódabikarbóna, mert az még az „unikornis bevonatú” edényeket is megmenti, ha baj van!

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.