Levegő szabályozás viharos szélben | Fűtés szabályozás kályhában

Szélviharban a fafűtés másképp működik, ezért laikusoknak nem árt tudni egy-két praktikát. Egy nagy cserépkályhát, vagy kazánt valószínűleg nem érintenek ilyen problémák, de kis kályhánál érdemes figyelni néhány dologra. Sokan nem is gondolnánk, de a vihar nem csak a kéményt érinti, az erős szél a kályhába is lejut, ami nem csak gyorsítja a tűzifa égését, de akár veszélyes is lehet!

De van még egy rossz oldala a viharnak, amiről nem beszéltünk a kisfilmben. Sajnos a vihar nem csak a fával történő fűtést befolyásolja! A sokkal elterjedtebb elektromos fűtéshez energiára van szükség. Ha azonban a vihar valahol megrongálja az áramkábelt, akkor fűtés sincs. Bár városban ezt gyorsabban orvosolják mint vidéken, de az áramszolgáltatás sajnos sehol nem jön vissza hamar!

A legnagyobb vihar közepén nem kezdenek el hibát javítani, maga a javítás pedig akár több órába is beletelhet, hiszen a hibát meg kell találni, a helyszínre ki kell vonulni és maga a munka is időbe telik. Bár a hibát általában még aznap orvosolják, a kiesés miatt fűtés szempontjából mégis kiszolgáltatottá válik az ember. Persze a tűzifát és a brikettet is meg kell venni, de arról előre kell gondoskodni, így nem érhet meglepetés, csak ha elfogy a brikett, vagy a tűzifa.

A legjobb, ha mindig van alternatíva! Városban egyedül a közműszolgáltatók gondoskodnak a fűtésről, de vidéken van más lehetőség is. Élni kell vele, hiszen az életben két dolog fontos, amiért mi magunk tehetünk: az ennivaló és az otthon melege. Ha ez megvan, akkor nincs dráma, csak megoldatlan feladat! A többi mind luxus!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .