Levendula szaporítása hajtásról

Levendula szaporítás

Szeretnéd tudni, hogyan lehet hirtelen megtízszerezni, sőt! Akár megszázszorozni a levendula növényeid számát? Annyi sikertelen próbálkozás után eláruljuk, nekünk hogy sikerült!

Levendulából sosem elég! Nemcsak az illata hat nyugtatólag az idegekre, de gyógytea is készül belőle, ami szintén hasonlóan jótékony hatású. A levendula dugványozás azóta érdekelt, amióta elültettünk három bolti levendula palántát. Mivel elvileg dugványozással megsokszorozható a növény, mi is kipróbáltuk, lesz-e jövőre még több levendula.

A levendula hajtásokat egy az egyben homokba a legcélszerűbb ültetni, mert a levendula nem szereti a pangó vizet. Megfelelő öntözés mellett tűző napon, kavicsos környezetben a leghálásabb, akár a levendula ültetvényeken. Ha nekünk a korlátozott vízkészletünkkel működik a dugványozás, akkor neked is biztosan működni fog!

Levendula szaporítása videó

Videó a levendula szaporításáról

Figyelem! A levendula szaporítása hajtásról nagyon könnyű feladat, minimális tévedési lehetőséggel. De növényeidnek ehhez a fajta szaporításhoz szüksége van a fényre és a melegre! Ha otthonodban tudsz neki egy napfényes sarkot, ahol elég meleg van, az tökéletes hely a kísérletezésre.

Ha viszont kicsi a helyed és nem áll rendelkezésedre világos helyiség ehhez a művelethez, készítsd palántázóládát, vagy vegyél egyet készen! Csak meleg időben állj neki a levendula szaporításnak, különben kudarcot fogsz vallani! Sok sikert kívánunk!

Büszkék vagyunk rá, hogy a fenti levendula videónk egy levendulára szakosodott weboldalon is megjelent.

Ha sikerült, feltétlenül számítunk a visszajelzésedre! Ha kérdésed van, nyugodtan tedd fel lent, hozzászólásodban! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .