Lomtalanítás városban és vidéken

TV, mint hulladék

Vidéken teljesen más a hulladékszállítás, mint Budapesten. A kukáról magadnak kell gondoskodnod és ki kell helyezned az ingatlan elé. Az ingyenes lomtalanítás is teljesen másképp működik…

Ember legyen a talpán, aki lépést tud tartani a technika fejlődésével és mindig mindenből a „legekkel” rendelkezik. A sok újdonság között, amit az ember napról napra megvásárolni kényszerül, egyre több a nem kívánt darab, amitől megválna.

Pesten a belvárosban minden automatikusan működött. A kuka ki-be tologatása a házfelügyelő dolga volt. A társasház alsó szintjén volt a hulladéktároló, ahonnan a kukákat hetente egyszer kellett kihelyezni a ház elé. A hulladékgyűjtő edény a házhoz tartozott.

Elmondjuk, mi hogyan távolítottuk el a lomot.

Vidéken, zártkertben a szemetesről az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia. A szelektív hulladékgyűjtőről a hulladékszállító cég gondoskodik, de nem szállítják ki házhoz a kukákat. A lomtalanítás is más. Ha jól tudjuk, a lomtalanítás országonként, mitöbb településenként változó.

Budapesten a lomtalanítás negyedévente, évszakváltáskor történt, vidéken (legalábbis itt) ún. „éves lomtalanítás” van, ami egy évben egyszer ingyen igénybevehető. A hulladékszállítók ilyenkor max. 3 köbméter lomért egy előre megbeszélt időpontban házhoz jönnek.

A bútorokat átfestheted, de mindent sajnos nem lehet újrahasznosítani. Amit nem tudsz eladni a neten, ha lehetőséged van rá, érdemes felajánlani helyi rászorulóknak. Az is megoldás, ha egyszerűen csak odaadod valamelyik ismerősödnek, aki hasznát veszi.

Kérjük, ne szemetelj! Találd meg a módját hulladékod újrahasznosítására, vagy ha ez nem lehetséges, szállíttasd el a szemetet az illetékesekkel!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .