Magyarország legnagyobb gyíkfaja költözött a kertbe

Amióta együtt vagyunk, volt már egy pár háziállatunk, de az állatokkal együtt élni sokkal jobb érzés, mint az állatokat birtokolni. Amikor életünk három első levendula palántáját megvettük, a méhekre számítottunk, de fogalmunk sem volt, hogy szépséges pillangókkal is tele leszünk.

A macskák beosztják maguk között, hogy mikor melyikük látogat meg minket, a sünik is jönnek-mennek és még koboldjaink is vannak, amit onnan tudunk, hogy valaki nap mint nap megdézsmálja a málnát. =)

Most épp egy zöld gyík tudatta velünk, hogy beköltözött hozzánk. A neten olvastuk, hogy a zöld gyík akár 40 centire is megnőhet! Elvileg ragaszkodik a lakhelyéhez, csak „hamburgerezni” szokott elmenni otthonról, de nem megy messzebb 80 m2-nél.

A kissárkány szöcskét, sáskát, pókot és bogarakat eszik. Néha a rágcsálók fészkét is meglátogatja, de sem a kisegerek, se a madárfiókák nem hívják meg kávézni, neki pedig valami fogyasztania kell a vendégségben.

Errefelé lehetséges ellenségei a sikló, nyest, gólya és róka. Ők mindannyian itt élnek, de „Csodaországban” még nem találkoztunk velük. A zöld gyík viszont már beköltözött! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .