Marhaszállító vagonban utaztunk

Kerékpárszállító vagon

2017. szeptemberben Alsóörsön nyaraltunk. Alsóörs elsősorban az Open Road Fesztiváljáról ismert balatoni község, Balatonalmádi és Balatonfüred között, a csopaki borvidék szomszédságában.

Alsóörsig vonattal utaztunk egy átszállással, de vittük magunkkal a bicikliket, hogy a környékből többet láthassunk. Székesfehérvárig az újabb típusú vonattal utaztunk, ahol nagyon kevés helye van a bicikliknek, de szép, új és kényelmes, alacsony padlós vonatra szállhattunk fel.

Székesfehérvárról már „hús és hentesáru”, vagy ha úgy tetszik, „marhaszállító vagonokban” kellett tovább utaznunk. Ide már több kerékpárnak biztosít helyet a MÁV, de a felszállás nehézkes, mivel nagyon magasan van a vonat padlószintje.

Oda utunk során a kalauz segített „feldobni” a bringákat a vonatra, de visszafelé a személyzet nő volt, így helyette az egyik utas segített megbírkózni a megpakolt bicikliket fel és le emelgetni a vonatról. Ezúton is köszönjük a segítséget!

Ha Balatonra mész kerékpárral, érdemes ún. „Kerékpáros túrajegyet” venni, mert az egységesen 420 Ft, szemben a sima kerékpárjeggyel, ami csak 50 km alatt 235 Ft, afelett km-ben számolják az árát!

Online szállásfoglalás a Balaton parti Alsóörs településre

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .