Megint a tűzifa dilemma

Amikor az ember hat év után szerzett némi tapasztalatot a fatüzelés kapcsán, beüt a pandémia és minden megváltozik. Igen, még a fatüzelés kapcsán is…

Hat éve használunk kályhát, amit már kétszer cseréltünk. Cserépkályhával kezdtünk, egy „folytonégő” német kályhával folytattuk és most a Toldi sparheltet nyúzzuk már évek óta. A hat év alatt a tűzifa ára megkétszereződött, a brikett körül is mindig változások vannak. Tudjuk, hogy mit ne vegyünk, saját tapasztalatból tudjuk a miérteket is, de mégis mindig változtatnunk kell, mert hiába van ami beválik, vagy felemelik az árát, vagy valamiért nem elérhető.

Csak az elmúlt hat év alatt volt olyan Tüzép, ami megszűnt, a másiknak változott a kínálata. Egyik kereskedőnél száraz fa nem kapható, csak friss vágású, a másiknál pedig csak hálós, ömlesztett fa van. A brikett kereskedők között van, amit egyáltalán nem szállítanak ki, van akinek nem országos a lefedettsége, és van aki méregdrágán szállít házhoz. Ezek a lehetőségeink.

Mivel a brikett ára is az egekbe szökött, még nem tudjuk, idén a tölgy tűzifa mellé melyik tüzelőanyagot válasszuk. Lehet, hogy még megvárjuk ezzel a kérdéssel a Fekete pénteket, ami idén november 26-ra esik. Volt már rá példa, hogy ilyenkorra időzítettünk. Ha csak a szállítási költség így megúszható, már van értelme aznap rendelni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .