Miben más a Smart TV? | Útmutató okostelevízió vásárláshoz

Minek nekem Smart TV? Mivel tud többet, mint a sima TV? Tipikus kérdések, amiket néhány évvel ezelőtt még mi is feltettünk magunknak. Később megtudtuk, hogy a Smart TV, vagyis az okos TV olyan, mint egy számítógép. A Smart tévéket azért kajálja mindenki, mert internetet lehet rajta használni. Minket ez az információ sem hatott meg különösebben, de amikor láttunk okostévét használat közben, feltűnt a YouTube logo, amiből az ugrott be, milyen jó lenne a szokásos kedvenceinket számítógép és okostelefon helyett TV-n nézni.

Az otthoni munkának rengeteg hátránya van, ezek egyike például, hogy nálunk a számítógép előtt töltött idő mindig munkával telik, ebből csak nagyon kevés jut bármi egyébre az interneten. Mivel egyre több érdekes olvasni és látnivaló kerül fel az internetre, előfordul, hogy az ember elkalandozik, ami viszont a munka rovására mehet. Ezen oknál fogva szerettük volna behatárolni a filmek és videók nézésére fordított időt „munkaidőn kívülre”, így mostmár az okostévé segítségével a filmek mellett a YouTube kedvenceink nézése is már az ágyból történhet. Számunkra elsősorban ezt jelenti az okostévé.

További előnye az okostévének többek között az említett Netflix, ami olyan, mint egy videotéka bérlet. Havidíjat kell érte fizetni, cserébe szabadon választott filmeket nézhetsz a Netflix kínálta filmekből. A YouTube Premium előfizetéssel ezzel szemben a reklámmentességet fizeted meg, ill. a YouTube-nak szintén van videotékája, ahogy a kábeltelevízió szolgáltatóknak is. A szabad, akadálytalan filmézés mellett weboldalakat böngészhetsz, a YouTube-on telefonod segítségével kommentelhetsz az élő adások alatt, a pendrájvodat közvetlenül a TV-be helyezve nézheted saját felvételeidet, szóval egy csomó hasznos dologra képes a Smart televízió, a videóban arról beszélünk, miket érdemes mérlegelni a vásárláskor.

Örömmel vennénk hozzászólásodat a te okostévédről is, hiszen sok apróság is lehet nagyon hasznos, mint pl. hány méter hosszú TV kábele, hány USB port van a TV-n, stb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .