Mosás keverőtárcsás mosógéppel

Hosszú idő telt el azóta, amióta a nők még patakban mostak. Ma már automata mosógép a divat, de azt ide nem lehet bekötni. A keverőtárcsás mosógép bezzeg simán megy.

A belvárosban márkás automata mosógépet használtunk, de arról hallani sem akartam. Szükségtelennek tartottam azt a sok beállítást, hisz a mosás nem „program”, hanem ruhatisztítás. Nem kell hozzá semmi, csak víz, ruha és mosópor. Ez utóbbit is megválogatjuk amennyire lehet, hogy természetbarát legyen, de sajnos nem mindig hiszünk a leírásnak, miközben addig nyújtozkodhatunk, amíg a takarónk ér!

Az automata mosógép, amit a városban használtunk.

Mivel nincs vezetékes víz a házban, itt egyébként sem lehetett volna bekötni egy ilyen gépet. Fél év kézzel mosás után foglalkoztatni kezdett a keverőtárcsás mosógép gondolata. Olvasgattam róla a neten, kb. harmincezer forintért lehet kapni.

A sors iróniája, hogy építőiparban dolgozó nagyon kedves ismerőseinktől éppen ez idő tájt jött egy telefon, hogy nincs-e szükségünk egy használt keverőtárcsás mosógépre?! (A mosógép egy felújítás alatt álló házban volt, kidobták volna, ha nemet mondunk.) Majd kiugrottam a gatyámból, amikor meghallottam ezt a hírt, – hát persze, hogy szükségünk van rá! – válaszoltuk boldogan!

Kb. két hétre rá már itt is volt a mosógép, és kaptunk mellé egy régi Hajdú centrifugát is! Ütöttek, kopottak, de nagyon örültünk nekik, hisz nem dísztárgyakról van szó! Ha lesz egy pici szabadidőnk, kicsinosítjuk őket. Mindkettőt lefestjük, és ha szükséges, varrok rájuk valami mosógép-köntöst. 🙂

Később vettünk egy vadonatúj mosógépet. Ez is egy keverőtárcsás mosógép!

Ebbe a mosógépbe nem lehet a fél ruhásszekrényt belegyömöszölni, és nem tud osztani-szorozni, de ez nem is hiányzott, mert mindig is zavart az a sok gomb és beállítási lehetőség. A keverőtárcsás mosógépbe csak berakod a ruhát, megnyomod a gombot, és mosod a textilt, amíg úgy érzed. Aztán lecseréled a vizet és öblíted egy rövid ideig a kimosott ruhákat. Ezt a vizet is le kell engedni, és meg is vagyunk. Ezután jön a centrifuga, majd a teregetés a kertben. A friss levegőn száradó ruhánál nincs jobb dolog a világon!

Nagyon babusgatom majd a masinát, és nagyon fogok vigyázni rá! Köszönjük Józsi, köszönjük Misi! 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .