Növény rendelés interneten keresztül

Növényt rendelni egész más, mint egy elektronikai terméket, vagy élelmiszert. A növény törékeny, félsz, hogy baja eshet és aggódsz érte, mint egy újdonsült szülő, hogy vajon épségben megérkezik-e?! A tavaly ősszel átvett növény csomagunkat szeretnénk most megmutatni.

Habár mi minden rendelés után úgy várjuk a futárt, mint a Mikulást, növényt rendelni minden értelemben más. Pestiként az ember ahhoz volt szokva, hogy rövid időn belül minden megérkezik, amit rendel. Akkor még nem rendeltünk növényeket, hiszen nem volt hová kiültetni, ezért növény rendeléssel kapcsolatos tapasztalataink sem voltak. Vidéken más a helyzet, hisz reggeltől estig mást se csinálnál, csak csinosítanád a kertet. Az egyetlen akadály a hely szűke, ezért jól meg kell nézni, mit hová ültet az ember.

A legelső növény, amit boltból rendeltünk, a nagyszülők kedvenc virága, a frézia volt. Az volt a terv, hogy azért ültetünk belőle, hogy amikor virágzik, elvisszük ajándékba nekik. Akkor még keresni kellett azokat a webáruházakat, akik házhozszállítanak, ráadásul vidékre, ráadásul fréziát. Akkor megtanultuk, hogy a növényeket csak meghatározott időben szállítják házhoz, ezért szezonon kívül nem érdemes rendelni. A videóban látható növényeket már ennek ismeretében rendeltük meg.

Kék klemátisz (Clematis integrifolia Arabella)

A leírások alapján ennek a talajtakaró növénynek millió kék virága nyílik nyár elejétől októberig. Mivel kúszónövényről van szó, állítólag hatásos megoldás a gyomok ellen, ugyanakkor esztétikus a fák alatt, illetve rózsák közelében. Mi talajtakaróként és egy falról fürtben lelógó zuhatagként szeretnénk használni ha sikerül, levendulabokrok, mirtuszlonc és hibiszkusz közelében.

Sárga rózsa (Greta Maria)

Sárga rózsát két okból rendeltünk. Egyrészt mert Bródy János „Ha én rózsa volnék” c. dalát szerettük volna egy rózsa képében látni a kertben és mi ezt sárga rózsának látjuk. Másrészt mert a nagyszülőkhöz közel volt egy rózsabokor, aminek már több méterre érezni lehetett az illatát. Sárga rózsa bokor volt. Eredetileg ilyen rózsát szerettünk volna, de a fajtát nem tudtuk, így esett a választás egy olyan bokorrózsára, ami sárga, illatos és elvileg 140 cm magasra is megnőhet.

Kék színű mézbogyó (Blue King + Triumph)

Végül az ehető növényekről se feledkezzünk meg! Utoljára goji bogyót és áfonyát rendeltünk webshopon keresztül, majd az áfonyához hasonlított mézbogyót vehettük kézhez. A mézbogyónak a kereskedő szerint sok a C vitamin tartalma, ami 2020-ban azt hiszem, mindenki számára fontos szempont volt. A bogyó ízét édesnek ígérik, a neve is erre utal. Bízunk benne, hogy így lesz, hamarosan megmutatjuk, mi lett belőle ültetés után.

Ha kérdésed van valamelyik növénnyel kapcsolatban, érdemes körülnézni weboldalunkon, mert vannak videóval is kiegészített visszatérő témáink! A cikk megjelenése után elképzelhető, hogy készült már egy újabb cikk ugyanebben a témában! Használd a keresőnket!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .