Régi görög házikó belülről: fürdőhelyiség

Manapság olyan igényeket állítunk fel magunknak, amelyek nem teljesülése esetén csak tovább és tovább növekszik bennünk a mindennapos stressz. Bárhogy van is, tehetünk érte, hogy jobb legyen! Ezt kell szem előtt tartanunk, mert ez lesz, ami előre visz. Minket is ez motivál nap mint nap, hiszen vidéki otthonunkban nincs se vezetékes víz, se fürdőszoba, de azért dolgozunk, hogy legyen.

Ennek ellenére nálunk a fürdőszoba kiépítése még várat magára, mert most például váratlanul jött egy olyan lehetőség a zéletünkben, amit nem akartunk kihagyni. Egy régi álmunk vált valóra azzal, hogy beléphettünk, mitöbb: szállást kaphattunk egy régi görög házikóban. Livadi faluban ma már egyre növekszik a korszerű épületek száma, a falu szállásai is megfelelő komfortot biztosítanak a vendégek számára, de mi az olcsóbb lehetőségeket kerestük. Ez a szállás ingyen volt.

A görög Livadi falu szebbnél szebb modern építésű házai között még mindig számos régi épület őrzi az idősebb generációk életterét jelentő palatetős hajlékokat. Ezek egyikében tölthettünk el egy hetet ugyanúgy, akár a helyiek egykor. A köztudat a hasonló körülményekre „mostoha körülményként” tekint, sőt! A falubeliek is azt hitték, hogy ilyen házban senki nem fog megszállni.

Mi örültünk, hogy itt lehettünk és szívesen „fizettünk ilyen árat” azért, hogy ezt a gyönyörű falut, a végtelenül kedves lakóit és az Olümposz környéket megismerhettük. A házikó megerősítette bennünk azt, hogy az otthon elsősorban fedelet jelent a fejünk fölé, minden további berendezés anyagi kérdés. Mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, saját lehetőségeihez és igényeihez mérten.

Az igényeink csak látszólag egyformák, valójában mindenkinek más és más az elképzelése. Mi például saját emlékeinkkel töltjük meg az otthonunkat tárgyak helyett, hogy időskorunkban legyen miből táplálkozni. A tárgyak elkopnak, de emlékeink örökre megmaradnak. Természetesen az ember célja hosszútávon egy a saját igényének megfelelő otthon berendezése, de ezzel párhuzamosan az is fontos, hogy a zember jól érezze magát a bőrében, hiszen csak egy életünk van és mi döntjük el, hogy éljük le..

A görög faluban a célunk rövidtávú volt: minél többet lássunk a faluból és környékéből. Ehhez nem volt szükségünk sem hidromasszás kádra, sem kararai márványra. Idehaza ismét van időnk hosszútávon gondolkodni, hogy mi legyen a fürdőszobával és ha eleget teszünk érte, akár még hidromasszázs kádunk is lehet. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .