Retro vonatállomás | Alsóörs vasútállomás

Alsóörs vonatállomás

Néhány éve a Critical Mass kerékpáros felvonulásoknak köszönhetően jókora kerékpárút hálózat épült ki a fővárosban és az ország több pontján. Ennek köszönhetően megnőtt a biciklisek száma és ezzel együtt az igény arra, hogy biciklivel is utazni lehessen a vonatokon. Erre ugyan van lehetőség, de igen korlátozottan.

Bár az utóbbi években az állomásokat is fejlesztik és a WiFi is lett a vonatokon, a kerékpárosokra közel sem fordítanak elég figyelmet. Bringásként idén többedik alkalommal gyűlt meg a bajunk a MÁV-val, méghozzá a turistaközpontot jelentő Balatonon. Szezonon kívül és éjszakai utazáskor ugyanazért az árért minősíthetetlen szolgáltatásban volt részünk.

Alsóörsi szállást keresel? Tekintsd meg Alsóörs szálláskínálatát és foglalj szállást online az alsóörsi kempingek, vagy vendégházak valamelyikébe!

A bringákat több ízben is segítség nélkül kellett felraknunk a vonatra, ami alacsony padlós kocsi esetén természetesen akadálytalanul működik, amennyiben nincs tömeg a kocsiban, de a régebbi típusú vonatokon hiába van külön kerékpáros kocsi, olyan magas padlóval rendelkeznek a vasúthoz képest, hogy a drótszamarat csak kisebb harcművészeti bemutató kíséretében lehet felrakni a vonatra.

Alsóörs csak egyike azoknak a balatoni vonatállomásoknak, ahol ez a helyzet. Szezonban emberi erővel segítik fel a bicikliket a vonatra, de azt is csak munkaidőben. Szóval ha pl. az augusztus 20-ai tűzijátékot Balatonon szeretnéd megnézni, jó elképzelés a kirándulásra, de kalkulálj egy ottalvást utána, mert az ún. „Bagoly” vonatra sajnos senki nem segít felrakni a biciklidet! Bízunk a további fejlesztésekben!

A bringás összetartás nélkül talán még ma is ott szerencsétlenkedünk ezeken a vonatállomásokon, szóval ezúton is minden bajtársnak köszönjük a segítséget! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .