Virágillat: miért nincs ilyen a városban?

Néha ki kell mozdulnunk a négy fal közül. A Sajnovics tér a falu központi részén helyezkedik el. Itt mindig színes virágok fogadják az érkezőket és mi mindig nagyon örülünk neki, hogy az általunk megszokott városi szagok helyett virágok illata teszi szebbé mind az egyszerű sétáinkat, mind pedig a szükséges ügyintézéseket.

A vágott virágnál sokkal szebb, ha a virágok a környezetünket díszítik, mert a vágott virág csak napokig bírja, utána szomorú látvány, ahogy végig kell néznünk az elmúlását. A természetben ugyanez a folyamat kevésbé lehúzó, hiszen amikor a virágszirmok elhullanak, a virág helyén termés kezd növekedni. Termés híján is nagyon szép látni, amint a természet hol ilyen- hol olyan virágba borul, miközben a látvány mellett a természet illata sem elhanyagolható!

Sajnos városi körülmények között soha sehol nem éreztük a virágok illatát, míg vidéken hol a gyümölcsfák virágainak illatát hozza el a szél, hol a hársfák, vagy az akác csiklandozza a szaglószerveinket. Miért fosztotta meg magától az ember ezt az élményt?!

Talán egyszer az Angyaltrombita is összejön a kertben, hogy azt is kedvünkre szaglászhassuk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .