Virágzik a metélőhagyma

Metélőhagyma

2 éve tavasszal ültettük el a metélőhagyma magokat napos helyre, egy magaságyásba. A néhány tő metélőhagyma, vagy másik nevén snidling idén kisebb virágos mezővé változott.

Óriási meglepetés volt, amikor egyik napról a másikra a metélőhagyma kivirágzott. A metélőhagymának legendásan szép virága van, ezért sokan ültetnek belőle a kertbe olyanok is, akik egyébként nem szeretik a hagymát. Hamarosan a levendula is virágba borul, a snidling sok lila virága a szemünk sarkából nézve rá emlékeztet. A méhecskék is éppen olyan nagy hévvel dolgoznak rajta, akár a levendulán szoktak. Vajon ha ő is kinyílik, melyik lesz számukra a nyerő?! =)

A metélőhagyma már tavaly is zöldellt, de olyan mennyiségben nem nőtt virága, mint idén. A metélőhagyma a kedvenc hagymáink egyike, mivel nagyon enyhe az íze. Szeretjük a hagymát, egyikünknek sem jelent akadályt a fogyasztása, de a gyengébbik nemnek a gyengébbik hagyma a tuti. Ez a növény afféle „női hagyma”. =)

Az alábbi képen épp egy cuki zengőlégy szürcsölgeti a virágok nektárját. A metélőhagyma sok másik vendéget is fogad, láttunk rajta kék és fehér pillangót, dongót, de még az óriási kék fadongó is megfordult a lila virágokon.

A zengőlégy félárnyékos helyeken szokott egyhelyben repülni. A cuki kishaver szinte bármikor rávehető, hogy rászálljon az ujjadra, csak lassan közelíts felé a mutatóujjaddal! Ne félj, nem bánt! Ha bemérte a leszállópályát, érkezés után azonnal alapos tisztításba kezd! =)

A metélőhagyma igénytelen növény, annak ellenére néz ki így, hogy őt szinte egyáltalán nem szoktunk öntözni. Nagyon finom, igénytelen, ugyanakkor rengeteg lesz belőle és szép dísze a kertnek. Érdemes vele foglalkozni!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .