Zárkózottság leküzdése: te döntsd el, ne más!

Sosem hittük volna, hogy ilyesmire sor fog kerülni, de találkoztunk egy nézőnkkel. Nem szeretünk így fogalmazni, mert ki vagyunk mi, hogy „nézőnk” legyen?! Inkább mondjuk úgy, találkoztunk egy kedves ismerősünkkel, aki a netről ismert meg minket.

Ez a találkozás sokféle gondolatot indított meg bennünk. Sajnos annak ellenére, hogy a világ mindenki számára járhatóvá lett, a kor által belénk fecskendezett bizalmatlanság és elzárkózás az ismeretlen és idegen dolgok elől egyre befordulatbbá, magányosabbá és depresszióssá teszi az embert.

Ha az életünk „négy fal között” zajlik, sosem fogjuk látni a világot, csak a saját életünket! Azt a burkot, amibe felnőttünk, ami tele van korlátokkal, megszokásokkal, a „megfelelő pillanatra” való várakozásokkal és felesleges gondolatokkal.

Mindenkinek azt kívánjuk, hogy legyen nyitott és ismerje meg a világot ahelyett, hogy elzárkózna előle! Minél kevésbé nyitsz mások felé, annál biztosabb, hogy irányítható vagy! Ha szabadon akarsz élni, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy a saját börtönödben élj!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .