
Sokféle rizst ettünk már életünkben, de a (hosszú szemű) párolt rizst szeretjük a legjobban, ami „pergő”. Ezt már tizenéves korukban megtanultuk elkészíteni, de az indukciós tűzhelyen (főzőlapon) mindent újra kellett tanulni. Ezen a főzőlapon minden nagyon hamar elkészül, ami azt jelenti, hogy könnyebben leég az étel. Mostanra kitapasztaltuk, hogyan kell indukcióson rizst főzni.
A tökéletes rizs indukciós főzőlapon 15 perc alatt készül el 80 fokon. Ez a rizs pergő lesz és nagyon finom ízű! Elöször meg kell pirítani egy kicsit az olajon (vagy zsíron), azután felöntöd vízzel, sózod és 15 perc alatt elfő a vize. (Ha véletlenül mégsem, akkor adjneki még pár percet!) Ha kész, hagyni kell egy kicsit állni, azután valami finom étel mellé tálalható!
Az pedig, hogy indukcióson készül-e a rizs, tök mindegy, a folyamat gáztűzhelyen, csak valamivel tovább tart.
Finom étel a finom rizskörethez: