A szotyi, azaz napraforgómag | Hogy jön ki a szotyi a napraforgóból?

Mindketten panelben nőttünk fel, később pedig belvárosban laktunk. Szotyit eddig csak zacskóban láttunk a boltok polcain. Mi még a #napraforgó mezőt is csak a vonat ablakán keresztül láthattunk. Ezért nekünk nagy dolog az élet „apró dolgait” is megismerni. Akár búzáról, akár napraforgóról legyen is szó, szomorú, hogy sokakat elzár az ilyesfajta ismeretektől a jelen kor!

Igen, nagyon sok általunk teremtett dolog van a világban, ami fontos, nagyon sok ismeretünk van, ami hasznos, de mégiscsak azok a legalapvetőbb dolgok és ismeretek a legfontosabbak az életben, ami magát az életet jelenti. Ha kívülről nézzük végig az élet körforgását, az nagy hiba!

Ha viszont megpróbálunk a része lenni és megismerni, akkor igazán nagy tudásra tehetünk szert a természet által! A világot elméletben ízekre kell szedni -akár a szotyolát- ahhoz, hogy lássuk is, ne csak nézzük! A világ megismeréséhez és megértéséhez olyan apró -talán nevetségesnek tűnő- dolgokat is közelről kell megismerni, mint pl. a #szotyi.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .