Bevásárlás és felkészülés a fagyos napokra

Mi is szeretünk enni és szeretjük, ha tele az „éléstár”, de sosem értettük, hogy a fővárosban ünnepek előtt az élelmiszerboltokban az emberek egymást eltaposva vásárolnak be legalább 1 hónapra való élelmet?! Hiszen max. néhány napig kell nélkülözni a vásárlást, nem katasztrófa történik, hanem pár napos zárvatartás…

Vidéken sokkal jobban be kell osztani az időnket, mert itt nincs minden üzlet nyitva akármikor! Az összesen 3-4 élelmiszerbolt közül este 5-6 után már egyik sincs nyitva, mint Pesten, szóval itt nem lehet leszaladni uborkáért, ha este 10 órakor kedvünk támad pörköltet enni…

Ilyenkor télen tulajdonképpen két tényező: az időjárás és a fizikai erőnk (és erőnlétünk) diktálja, hogy mennyi kaját tudunk hazahozni. Ha nincs ilyen hideg, mint most, akkor a kerékpár (gyalogosan pedig a banyakamion) segít ebben, De az az igazság, hogy nincs ebben semmi sajnálatos, mert több ennivaló nem is kell egyszerre!

Nagy hidegben, esőben, vagy szélben eddig sosem kellett vásárolnunk, de nem is halmozunk fel semmit, mert ha az ember bebiztosítja magának, hogy ne kelljen kimozdulnia, akkor ismét kerekedni kezd. A mozgás nem baj, ellenben a rossz idő ellen semmit sem tehetünk, így igyekszünk elkerülni. Most hazahordtunk kb. egy hétre való vizet és élelmiszert, a brikett is úgy néz ki működik, szóval talán mondhatjuk, hogy felkészültünk a mínuszokra!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .