Bibike, az árva kiscica melegszik

Bibike nagyon törékeny, sovány kiscica, akit kóbor mamája elhagyott. Megdöbbenésünkre Kovács István, a 2 éves fiú macska vette gondozásába őt és a tesóját, de Kovács István nem eteti őket, mint ahogy a mamának kéne. Időközben megérkezett az igazi tél, így félő, hogy Bibiék nem élik túl a hideget.

Nem akarunk beleszólni a természet rendjébe, de azt nem hagyhatjuk, hogy a két kicsi megfagyjon, vagy éhen haljon. Meleg tejet, levest kapnak, ill. egy-egy falatot a túlélésért, de próbáljuk tartani, hogy függetlenek maradjanak tőlünk. A kicsik általában követik a többieket és nagyon gyorsan tanulnak, ezért csak tavaszig kell kitartaniuk, aztán jöhetnek az egérvadászati alapismeretek!

Tavaly megtanultuk, hogy a kóbor macskák összetartanak a nagy hidegben és egy helyen alszanak, feltehetően, hogy melegítsék egymást. Tavaly a legnagyobb hidegben még azok a macskák is itt aludtak a téliesített palántázóban, akik amúgy utálták egymást. Az ösztön nagy úr, tisztán látszott, hogy igaz a mondás, miszerint a szükség törvényt bont!

https://youtu.be/DPdaZcBHawc

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .