A zabfasírtot úgy kell készíteni, hogy minden 10 dkg zabhoz kb. 1 dl víz jusson. Ennyi az alap, még tojás sem kell hozzá, csak fűszerek. Mi az ízesítéshez fokhagymát és vöröshagymát használtunk erre a célra. A fasírtokat indukciós tűzhelyen 160 fokon sütöttük. (Az egész zabpehely tökéletes erre a célra, nem szükséges ledarálni!)
A borsófőzelék fél kg borsóból készült. Kevés olajon egy kicsit megmelegítettem, felöntöttem vízzel úgy, hogy ellepjen minden szem borsót. A félkész főzeléket 2 ek liszttel és 2 ek tejföllel sűrítettem. Egy csokor petrezselymet használtunk az ízesítéshez.
A borsófőzeléket indukciós tűzhelyen 80 fokon kezdtük el melegíteni, majd amikor a vízzel felöntöttük, 160 fokon fűztük tovább.