Budapesti légibemutató 2018

Red Bull Air Race

A Red Bull Air Race versenyzői errefelé szoktak gyakorolni, úgyhogy meghívásnak tekintettük a repülők hangját. Legutóbbi budapesti ügyintézésünk közepette közelről is megnéztük a repülőket és ha minden igaz, Besenyei Péter mutatványát is.

Néhány éve a Red Bull futam még az augusztus 20-ai tüzijáték előtt zajlott. Akkoriban Pesten minden évben jöttek a repülők a versenyre és már napközben bezsongatták az embert az esti tüzijátékra. A nagy tömeg miatt viszont nem nagyon akaródzott előbb kimenni az ünnepségre, így leginkább csak hallgattuk a repülőket. (A Rapülőket is, de az egy másik sztori!)

Szóval most, hogy különválasztották a repülős eseményt a tüzijátéktől, megnéztük a repülőket. Minket nem a verseny, inkább csak a felvonuló repülők érdekeltek. Lényegében annyit láttunk, amennyi a videóban is látható.

Nyilvánvalóan sokkal kevesebb embert mozgat meg ez a rendezvény, mint egy nemzeti ünnep, ezért nem volt olyan tömeg, amit ne lehetett volna elviselni. Kifejezetten egészséges számú ember volt a jövő-menő repülők alatt, ezért nekünk nagyon tetszett a légiparádé! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .