Csövezünk a kertben: vízszerelés Fílgúdék módra

Aszály van, de a vízszerelést meg kell oldanunk! Amikor a ciszterna (földalatti víztároló medence) megtelik, a túlfolyó esővíz egy vashordóba érkezik. Ha ez is megtelik, akkor egy rövid könyökcső beillesztésével több méter hosszú csövet lehet összekötni a ciszterna kifolyóval. Ez a cső elvezeti a tetőről összegyűjtött esővizet a kertbe.

Ahhoz, hogy a rendszer működjön, a csőnek több méter hosszan lejtenie kell a megfelelő irányba. Ha a cső elmozdul, a víz nem jut el a kert távolabbi pontjára és a víz visszafolyhat egy helyre feleslegesen. További terveink is vannak a vízcsővel, de erről majd később.

Most csak a cső lejtésének helyreállítása volt a feladat, mert elmozdult. Kicsit megemeltük és megtámasztottuk alulról. Komolyabban is meg lehetne csinálni mindezt, de mivel így is működik, egyelőre a csőrendszer kicserélése nem élvez priorítást, hiszen számtalan más feladat adódik, amikor eljön a tavasz… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .