Darázsfészek belülről

Cseresznyézés közben észre vettünk a fán egy darázsfészek-szerű gubót. Reméltük, hogy ez csak valami óriás, halálfejes lepke gubója, vagy hasonló, de rákeresve sajnos tudatosult bennünk az igazság; ez bizony egy darázsfészek a cseresznyefán!

Az elmúlt két nyáron a sufniban több alkalommal is le kellett vernünk a darazsak pár centis, lyukacsos fészkét, az már nem volt új dolog előttünk, de ez más volt! Olyasmi, mint amiket a híradókban mutatnak, csak kisebb. Kisebb hadakozás és egy álmatlan éjszaka után addig méregettük, míg a rajta dolgozó királynő?! épp elrepült.

Thomas ekkor leverte a cseresznyefáról a fészket, amibe szerencsére semmi nem volt. A videóban bemutatottakból is látszik, hogy a Balázsmama nemrég kezdhette meg a munkálatokat, mert még egyetlen porontya sem állt szolgálatba, egyedül dolgozott a kéglin.

Sokat gondolkodtunk, mit csináljunk vele, de az nyilvánvaló volt, hogy nem maradhat ott. Végül úgy alakult, hogy jól alakult, de még most is vitázunk rajta, míg meg nem halunk! Szóval ha egy darázsfészek rád hozza a frászt, inkább hívd a 112-t! Ők megmondják kit keress, vagy mit kell csinálni!

Jah és az ott nem kaptár, hanem darázsfészek! XD

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .