Esővízgyűjtő csere és eper átültetés

A föld alatti #esővízgyűjtő medencéből a víz elvezetése mindenféle előre gyártott technológia és szivattyú nélkül szuperjól megoldható!

Ahhoz, hogy a kert másik pontján elhelyezett 1-2 esővízgyűjtő hordóba át tudd szállítani a vizet, csak néhány karó, műanyag csövek és jókora, vastag drót mennyiség szükséges. A karókra úgy kell ráfabrikálni a drótot, hogy az alulról megtartsa az egymásba illesztett csöveket, amik a hordók fölé érnek. Mivel a víznek hordóba kell érkeznie, így a csöveket (szivattyú megoldás nélkül) nem lehet a földre fektetni, hiszen onnan a víz nem vezethető fel a hordó tetejére.

Itt a szőlő karók segítették a cső elvezetését, kb. 30 méteren két vashordóhoz. A két vashordó az idei kemény tél miatt szétment, tanulság: az esővízgyűjtőket a kemény mínuszokban ki kell üríteni, hogy ne nyomja szét őket a befagyott víz. (Ez történt a kerékpáros fém termoszunkkal is, vízzel megtöltve kint maradt a sufniban, ezért szétrepedt…)

Szóval itt ez a két alj nélküli vashordó, amiket műanyagra cseréltünk és köréjük epret ültettünk. A vashordókkal egyelőre nem tudjuk, mit fogunk csinálni, jól jönne néhány ötlet az újrafelhasználására!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .