Fázunk (részletek vágatlanul)

Favágás télen-nyáron. Najó, nyáron azért nem, de nem csak télen kell ám fűteni! Városiként el sem tudtuk képzelni, hogy a fűtési szezon fatüzeléssel milyen hosszú, hiszen csak bekapcsolt a termosztát és nekünk nem is kellett figyelnünk rá, csak a számlákat kellett kifizetni.

A fatüzelés eleinte jó bulinak tűnt, de nagyon sok hátránya van. Először is baromi drága, másodszor a fűtésedet jó előre ki kell fizetned (lehetőleg mindig tavasszal!!) mert akkor lesz elég ideje megszáradni télig. Sajnos ugyanis elég gyakori, hogy a fa nedves és nem ad elég meleget, csak fűstöl és kínlódik a kályhában. A frissen vágott fák ilyenek, száraz fát pedig télen esélytelen találni!

Alternatív megoldást jelent a keményfa brikett, ami nagyon jó hőértékű, jó meleget ad, de hamarabb leég, mint a kemény fahasábok és ráadásul még drágább. Előnyük viszont, hogy tutira szárazak, kisebb kiszerelésben is meg lehet rendelni őket (10 kg), ami azt jelenti, hogy nem kell egyszerre annyi pénzt kiadni rá, mint a tűzifára. Viszont a tűzifával megegyező mennyiségben sajnos drága. 🙁 #Fílgúdék

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .