Földimogyoró ültetés kísérleti jelleggel

Földimogyoró

A vákuum csomagolású felvágottak idején a városból jött ember polcról veszi le a termékeket, így a sajt, a csokoládét és a mogyorót. Ez utóbbi kettőt azért nem egyben, mert sajnos mogyorós csokoládé nem nagyon van. Vagy legalábbis nem egész mogyorós. Szóval berakod a mogyorót a kosaradba, hazaviszed és megeszed, majd soha többet nem hallasz róla.

Itt egy mogyoró ha leesik a földre, akkor kinő belőle egy másik, mint az Égig érő paszuly c. mesében. Ezt miért nem mondta nekünk eddig senki?! Mi úgy tudtuk, hogy a vetőmagok csak üzletből szerezhetők be és soha nem láttunk még aszfaltból kinövő mogyoróbokrot, ahogy azt sem tudtuk, hogy mogyoróból nő a mogyoró. Hiszen a répa is magból nő, nem répából!

A belváros közepén az embert nem érinti az ilyesmi, hiszen az olajos magvak is zacskóban, polcokon nőnek, akár a téliszalámi. Ha mindenki tudná, hogy egy vetőmaggal a kezünkben határ a csillagos ég, átértékelődne a pénz és a munka fogalma, nem lenne ennyi felesleges csomagolás és újra megtanulnánk értékelni az élelmünket.

Nem lenne többé ételmaradék, mert ismernénk a munkát, amit belefektetünk egy-egy paprika, vagy épp mogyoró nevelésébe és nem lenne többé kérdés sem, hogy vajon kinő-e a földből a #földimogyoró, ha elültetem?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .