Hihetetlen finom mézes-zabos müzliszelet házilag

Rendkívül egyszerű sütés nélkül készíthető édesség és energiabomba zabból. Külön jó, hogy a dió és a mandula a kertből származik, ez sokat tesz hozzá az élményhez.

A házi müzliszelet hozzávalói:

  • zabpehely: 15 dkg
  • olajos magvak: 10 dkg (mi mandulát és diót használtunk
  • méz: 15 dkg

Elkészítés pár perc alatt:

A mézen kívül az összes alapanyagot keverd össze egy nagyobb tálban!

  1. Melegítsd fel a mézet, majd amikor meleg és folyós, öntsd hozzá a száraz keverékhez! Keverd jól el, hogy a száraz keverék mindenhol mézes legyen!
  2. Bélelj ki folpack fóliával egy kisebb sütőformát, vagy egy edényt!
  3. A kész masszát egyenletesen oszd el a formában ízlés szerinti vastagon!
  4. Rakd be a hűtőbe legalább egy éjszakára!
  5. Másnapra szeletelhetővé fog válni, de magában is nagyon finom.

Igazi adalékanyagmentes édesség, aminek csak a saját fantáziád szab határt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest