Kacsamesék: egyszer volt egy Kacsafutam

Ebben a mesében nem esik szó Dagobert bácsiról, sem Donald kacsáról, csak arról a rengeteg gumikacsáról, ami 2014-ben Dunára szállt Budapesten.

A Kacsafutam és ezzel együtt a gumikacsák egy UNICEF kampány részei voltak. Az eseményt megelőzően Budapest több pontján sorszámozott gumikacsát lehetett vásárolni. A játék résztvevői minden gumikacsa megvásárlásával az alapítványt támogatták.

A gumikacsák vásárlásával lényegében egy sorsjegyet vásároltunk, mert a játék lényege az volt, hogy a kacsákat „szélnek eresztik” a Dunán, majd pár méter után befogják őket. Azok a szerencsés játékosok, akiknek a kacsáját az első száz között emelték ki a vízből, különböző értékes nyereményekben részesültek!

A kacsák azonban elszabadultak, így bár a nyerteseket később kihírdették, a sárga gumikacsák a verseny után elárasztották a Dunapartokat. Sajnos egyetlen horgász arckifejezését sem láttuk, amint az árral sodródó gumikacsákat meglátta, pedig az is vicces lett volna. =)

Nagyon aranyos kezdeményezés volt, külföldön már több országban is úsztattak kacsákat, ezért reméljük, nálunk is lesz még hasonló!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .