Koprodukciós német sör | Kulmbacher Mönchshof világos sör kóstolás

Német sört már kóstoltunk, de közel sem volt olyan finom, mint ez. A Kulmbachból származó „Mönchshof” 4,9% alkoholtartalmú világos sör. A gyártó a weboldalán azt írja, hogy minden egyes üveg sört kézzel zárnak le, a címkéjén található szerzetes pedig egy 19. században élt híres illusztrátor kezének a munkáját dícséri. A gyártó a sörfőzés hagyományának őrzése mellett ragaszkodik a kézzel készített rajzhoz és a palackok lezárásának módjához is.

A Mönchshof sörfőzde a németországi Kulmbachban, a Plassenburg kastély lábánál található, a langheimi kolostor egykori birtokán. Azt is megtudtuk, hogy a Mönchshof több mint 600 éve ápolja a bajorországi sörfőzés művészetét és fenntartható módon végzi a termelést: a söröspalackokat 40-szer újra felhasználja mielőtt beolvasztaná, címkéiben pedig nem találhatóak fémszálak.

1516-ban Bajorországban Vilmos herceg vezette be az úgynevezett „tisztasági törvényt”, amely kimondta, hogy a sörfőzéshez csak három alapanyag használható: a maláta, a víz és a komló. 1987-ig ezt be is tartották, ám eztán eltörölték a sörtisztasági törvényt. A Mönchshof egyike volt azoknak a sörgyáraknak, amelyek továbbra is őrizték a tiszta sörfőzés hagyományát. Sajnos ez a sör a nálunk valószínűleg nem kapható, ezért emlékét örökre őrizni fogjuk! 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .