Levendula illat a házban: szoba vagy légtérillatosító házilag

Virágzik a mandulafa és hamarosan a kert is kicsinosítja magát a tartós napsütések és az aranyat érő májusi esők érkezésére. A virágzáskori illatok között a kertben idén másodszor fogjuk élvezni a futólonc ellenállhatatlan illatát, de addig engedjük meg a levendulának, hogy az illata átjárja a házat, de legalábbis néhány fiókot!

Az illatgyertya, illóolaj, légfrissítő spray, elektromos illatosítók mind-mind olyan megoldások, amik működéséhez rendszeres utánpótlás kell az illatanyagból. Vagyis a pénzedből. Megpróbáltunk természetbarát, pénztárcakímélő megoldást találni a légtér illatosítására, így a bolti palánták ma már többen vannak mint eredetileg, hogy bátran ehessük, ihassuk őket és még illatosításra is jusson belőlük.

A #levendula szüret idején a legillatosabb, ezért frissen felakasztva a leghatékonyabb #szobaillatosító. A boltokban kapható illatosítókkal ellentétben mindenféle utántöltő és soha véget nem érő vásárlást kívánó kiegészítők nélkül is hatékony, csak egy (vagy több) levendula palánta és egy kis föld, valamint némi gondoskodás kell hozzá.

Sajnos a levendula előbb-utóbb elveszíti az illatát, de a videóban az is elhangzik, miért érdemes még ekkor is gyűjteni a száraz növényt. Kellemes levendulát kívánunk! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .