Livadi vlog 12. rész: juhtejből készült puding

Ez a #puding ugyanúgy egy kocsonyás állagú puding, mint a miénk, de piskótatészta és dió van alatta, a teteje pedig fahéjjal van megszórva. Ebből tanulva egy egyszerű hazai vaníliapuding is feldobható dióval, fahéjjal és babapiskótával, tulajdonképpen a mi aranygaluskánk is hasonló ízvilágú, de mégsem ugyanaz.

A görög baklava jellegű – azaz rétestészta alapú – sütemények mindegyikét dióval, pisztáciával, vagy más olajos magvakkal töltik meg. A magok használata és a sziruppal leöntött édességek nagyon népszerű Görögországban, a reggelik között is megjelenik a dió, amit görög joghurtba kevernek el mézzel.

Livadi pudingja messze földön ismert, hiszen a hagyományos sütemények közé sorolható. A puding a helyi sajátosságoknak köszönhetően juhtejből készül és számunkra furcsán tálalják, de lapos, süteményes tányérból is kényelmesen (és sajnos gyorsan!) elfogyasztható. =)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest