Livadi vlog 16. rész: Augusztus 15-e Ünnepnap a faluban

Augusztus 15-e „Nagyboldogasszony ünnepe” (Ne kérdezd!) Görögországban. Ez egy vallási ünnep, melyre a falunapokhoz hasonlóan színes programokkal készülnek, azután jókat esznek-isznak és mulatnak a görögök úgy Livadiban, mint az ország többi részén.

Idén először nyílt alkalmunk belepillantani Görögország egyik legjelentősebb ünnepnapjának forgatagába. Livadi elszigetelt falvacskájában már előző nap érkeztek a görög vendégek szerte az országból. Míg #Livadi a hétköznapokban egy csendes, szolíd falu, az ünnep napján mindenki kiöltözik és felpezsdül a zélet.

A fő utcában megjelennek a merészebb öltözékű fiatalok, a süteményt, sült kukoricát kínáló utcai árusok és a főutcát teljes széltében sétáló emberek töltik meg. Az egész úgy néz ki, mint pl. nálunk az augusztus 20., csak kicsiben.

Estére aztán a kedvcsináló tradícionális táncbemutatók olyan élőzenés buliba nyitnak kaput, amit semmi nem állíthat meg. Sem az eső, sem zivatar. (A felvételen látszik, hogy villámlik a buli alatt!) Emlékszel? Zorba, a görög is mindig táncolt, nem teszik ezt másképp a görögök Livadiban sem… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .